8. helmikuuta 2015

Enjoy the little things in life because one day you will realize they were the big things

Täällä Englannissa ollaan oltu jo yli viisi kuukautta, mikä tuntuu ihan uskomattomalta. Aika menee niin nopeasti, ettei paljosta väliä. Nyt ollaan jo helmikuun puolella, ja tammikuu hujahti ohi niin kovalla vauhdilla, että tässä sitä oikein miettii mitä kaikkea on ehtinyt tapahtua. Mona ainakin tuli Sveitsistä takaisin tänne Englantiin päivää ennen koulun alkua, ja itse olin joululoman viimeiset päivät vähän kipeänä.. Koulussa on ollut niin paljon kokeita, ettei kertaamiselta ole paljon jäänyt muuhun aikaa. Osa Doverin linnasta tuli kuitenkin katsastettua eräänä sunnuntaiaamuna, mutta yli puolet jäi vielä tutkimatta, joten jossain vaiheessa sinne täytyy päästä käymään vielä uudestaan. Me ollaan myös alettu käymään spinningissä Dealissa, minne on noin 15 minuutin ajomatka täältä. Belgiassakin tuli käytyä eräs lauantai, siitä kuitenkin kerroin enemmän jo edellisessä postauksessa. Niin, ja vasta tammikuussa, oikeastaan ensimmäistä kertaa koko täällä olemisen aikana, ikävöin kotia ja Suomea aika paljon.  Nyt siitä on kuitenkin jo päästy enemmän tai vähemmän yli, ja elämä jatkuu. Mitään muuta maata mullistavaa ei täällä kuitenkaan ole tapahtunut, mutta joitain viime kuun aikana otettuja kuvia kuitenkin löysin teidän iloksenne.

Ensinnäkin korvapuustien tekoa tuli tässä yksi päivä kokeiltua. Ihan hyvin ne onnistui, vähän tummia vaan. Edellisen kerran olen niitä tainnut leipoa joskus köksäntunnilla yläasteella..


Yhtenä viikonloppuna meillä oli päivällisenä Sveitsistä alkuperäisin oleva raclette, mihin kuuluu juustoa ja erilaisia lihoja, joita sitten grillataan pöydän päällä olevassa pienessä grillissä. Hyvää oli, ja erilaista. Täytyy vielä mainita, että mä grillasin itselleni kalaa :)


Lunta! Täällä on oikeastaan varmaan jopa kolmena eri aamuna ollut lunta maassa -sentin verran. Kouluun ollaan kuitekin menty (eli ilmeisesti enemmän lunta tarvitaan siihen, että koulut sulkevat ovensa). Bussit ovat niinä aamuina olleet 15 min myöhässä, koska eihän täällä Englannissa talvirenkaita tunneta ollenkaan, ja kouluun päin mentäessä täytyy mennä alas sellainen lievästi sanottuna jyrkkä mäki, joten aika hitaasti on bussi kulkenut. Mutta lumi on kuitenkin sulanut aina puoleen päivään mennessä pois...



Kuten jo mainitsinkin, kokeita on ollut ihan tajuton määrä tammikuun aikana. Melkein joka illan oon sitten viettänyt koulukirjojen kanssa kerraten ja muistiinpanoja tehden... Täytyy kuitenkin mainita, että Dover Girls Grammar School on valittu tänä vuonna Kentin maakunnan 4. parhaimmaksi kouluksi ja koko maan 22. parhaimmaksi lukioksi, eli ei sitä mihinkään ihan huonoon kouluun olla jouduttu.


DT kokeeseen tuli esimerkiksi opeteltua kaikki muovityypit sekä niitten eri ominaisuudet ja käyttötarkoitukset


PE tunnilla, Sophie, Mayra, minä, Tom, Mrs Guy, Erin ja Nicole


Self study ja ahkeraa opiskelua with Mayra


Sveitsi, Suomi ja Saksa edustaa


Oli kivaa ruokavälkällä =D Vaikka ollaankin moneen kertaan todettu sen olevan aivan liian pitkä (1h 10min!), paitsi silloin jos sattuu olemaan koe seuraavalla tunnilla..


Me ollaan Monan kanssa mietitty, että kyllä meissä vähän jotain samaa näköä on, erityisesti kahdessa seuraavassa kuvassa.



Yleensä me ollaan menty Canterburyyn elokuviin, mutta yks lauantai Monan kanssa käytiinkin Doverin leffateatterissa, missä oli vain yksi valkokangas ja 70 paikkaa salissa, joten pieni oli. Teatterin nettisivuillakin sanotaan "The Silver Screen Cinema Dover is one of the smallest cinemas in the country." Leffa mikä me käytiin katsomassa oli aivan mahtava "Into the Woods", suosittelen! (Suomen ensi-ilta 1.4.2015) Näyttelijöinä oli mm. Meryl Streep, Johnny Depp ja Anna Kendrick. Eikä tässä vielä kaikki, yksi elokuvan kuvauspaikoistahan oli tietenkin Doverin linna! 


Runebergin päivän kunniaksi tuli leivottua torttuja :)


Nyt täytyy kuitenkin ruveta valmistautumaan huomiseen koulupäivään. Täällä Englannissa meillä on vielä ens viikko koulua, ja sitten onkin Half term, eli talvilomaviikko (vk 8), että sitä odotellessa! Jotkut jo tietääkin, mitä sillä viikolla teen, mutta teille kaikille muille lupaan tehdä juttua tänne blogiin mahdollisimman pian loman jälkeen :)