2. helmikuuta 2015

The land of waffles, chocolate, chips and The Smurfs

Belgium

Lauantaiaamuna 24.1.2015 tiedossa oli taas aikainen herätys, sillä suuntana oli Belgia ja kaupunki nimeltä Brugge. Täältä Englannista Belgiaan päästäkseen pitää kuitenkin esin mennä Ranskaan, ja tällä kertaa me mentiin sinne meren yli autolautalla, koska viimeksi  mentiin junalla meren ali. Tunnelma 06:30 lähteneessä laivassa oli hieman väsynyt...




Ranskan Calaisiin saavuttuamme käännettiin auton nokka vasemmalle kohti Belgiaa ja ajettiin noin tunnin ajomatka suoraan Bruggen keskustaan, missä sitten kierreltiin ympäriinsä ja käytiin kaupoissa.





June ja Sue


Mona ja minä


Kuvia Bruggen vanhasta kellotornista



Seuraavaksi meillä oli suunnitelmana mennä käymään Choco-Story suklaamuseossa sekä Frietmuseumissa (ranskalaismuseo). Tässä vaiheessa mulle lykättiin kartta käteen ja sanottiin, että suunnistappas sinä nyt meidät kumpaankin museoon. No ei siinä mitään, ihan hyvin mä perille löysin! :)







Saanko esitellä... Suklaamuseo ja 120kg painava suklaamuna



Suklaamuseon puodista löytyi mielenkiintoinen tummasuklaalevy, minkä ainekset oli esillä museon puolella. Suklaa perustui vanhimpaan tiedossa olevaan espanjalaiseen reseptiin, mikä on jo keksitty 1650-luvulla ja sisältää mm. pippuria, kanelia ja mausteneilikkaa. Hyvää oli, mutta melko vahvan makuista.


Seuraavaksi suunnistin meidän Frietmuseumiin, josta valitettavasti jäi käteen vain yksi oikein edustava kuva. 


Sitten oli vuorossa taas kaupungilla ja kaupoissa pyörimistä



Kaakaota belgialaiseen tapaan. Suklaakuutio laitettiin maidon sekaan sulamaan. Hyvää oli!


Bruggen keskustaa ympäröi joki, missä on mahdollista käydä veneajelulla. Sää oli kuitenkin hieman viileä, ja veneissä olijat näyttivät olevan hieman kylmissään, joten me päätettiin jättää veneajelu tällä kertaa väliin.







Tämän jälkeen olikin jo aika lähteä tallustelemaan takaisin auton luo parkkihalliin, mistä suuntasimme Ranskan puolelle Calaisiin ja sieltä taas autolautalla kotiin Englantiin. Päivä Belgiassa oli todella loistava, ja mitä nyt tältä lyhyeltä pintaraapaisulta jäi käteen, niin Belgia vaikuttaa maana sellaiselta, että siellä haluaisi kyllä käydä vielä toistamiseenkin. Lisäksi löysin yhdestä kaupasta aivan ihanan t-paidan, jossa lukee teksti: You were born to be real, not to be perfect <3